Marmová terapie

16.05.2012 12:10

MARMOVÁ TERAPIE - ÚČINNÝ KOMPLEX DETOXIKAČNÍCH PROCEDUR, KTERÉ STARTUJÍ TĚLO - DUCH - SYSTÉM. Je to metoda, která odstraňuje příčinu nemocí. Ajurvédská marmová terapie (masáž) startuje samoozdravné procesy těla. /Marmy jsou místa na těle, kde se setkává tělo a mysl, jimiž protéká životodárná energie. Jsou-li tato místa zneprůchodněna, projeví se v lidském těle jako problém a následně propukne v onemocnění. Při marmové terapii se pracuje pomocí tlaku a tepla za použití bylinných a aromatických olejů a tak se prostřednictvím marmových bodů pracuje s vnitřními orgány./  To vše od května 2012 k dispozici u nás.

Ajurvédska terapie - pohybový aparát

POHYBOVÝ APARÁT

Revmatické choroby jsou onemocnění velmi rozšířené, provázené bolestivostí a poruchami funkce. Většinou jde o poruchu pojivové tkáně z nejrůznějších příčin. Revmatické choroby se projevují jako onemocnění celkové.

Rozdělují se na:

    Zánětlivé choroby

- primárně zánětlivé revmatické choroby (např. progresivní polyartritida a Bechtěrevova nemoc)

- druhotně zánětlivé revmatické choroby (např. revmatická horečka, infekční záněty kloubů)

 

    Degenerativní choroby kloubů a páteře (např. osteoartróza, spondylóza a spondylartróza)

    Mimokloubní revmatismus

    Metabolickéartropatie (např. dna)

 

Revmatická onemocnění postihují pohybový aparát (klouby, kosti, páteř, také i svaly, vazy, šlachové úpony, ale mnohdy mohou postihnout i některé jiné orgány).

 

Rozdělujeme je do několika základních skupin

    Revmatoidní artritida

    Bechtěrevova nemoc

    Lupénka

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ženská linie, ženská ajurvédská terapie

CHARAKTERISTIKA ŽENSKÉ ENERGIE

Ajurvédští zasvěcenci pohlíží na svou vlastní energii jako na dokonalou jednotu. Za jeden den získá mladá a zdravá žena 100% potřebné energie z jídla, odpočinku a tělesného pohybu, a vydá přibližně 60 – 70% na svůj každodenní život: práci, jídlo, trávení, dýchání, chůzi, atd. Můžeme považovat 100% energie za 100% úvěr, podobný bankovnímu Ale jak tato žena stárne, postupně získává méně a méně, i když její tělo vyžaduje stejný výdej, takže začne překračovat svůj účet tím, že odebírá energii z životně důležitých orgánů – ledvin, jater, sleziny, plic, srdce a slinivky – a žláz, a nakonec z mozku. Ženy ztrácejí nejvíc energie menstruací, nikoli sexuálním stykem. Pro mladou a zdravou ženu to znamená dodatečný výdej energie v jejím každodenním životě.

 

Pokud žena začne ztrácet plodivou energii ve větší míře důsledkem špatného životního stylu a velkých psychických problémů způsobených permanentním stresem a přílivem negativních emocí. Tato energie se začne daleko rychleji vytrácet a také je blokovaná v určité oblasti, která je nejvíce postihnuta. To se projeví celkovou disharmonií na všech úrovních bytí na fyzické úrovni začnou vznikat projevy nemocí a na psychické úrovni vznikají velké bloky v pozitivním myšlení. Tyto bloky nás upevňují ve strachu, negaci a neúspěchu.

 

Existuje však cesta, jak přeměnit tuto energii zpět na životní energii pro orgány, žlázy, mozek, kostní dřeň a na tvůrčí vyšší pozitivní energii, která ženě dává ZDRAVÍ, VITALITU, MLADOST CO DO NEJVYŠŠÍHO VĚKU A ŠŤASTNÝ A ÚSPĚŠNÝ ŽIVOT.

 

ZABLOKOVÁNÍ ŽENSKÉ ENERGIE PŘEDEVŠÍM ZPŮSOBUJE

    Menstruační problémy

    Neplodnost, neschopnost donošení

    Gynekologické nemoci

    Bolesti podbříšku, břicha

    Páteře

    Problémy v menopauze a její předčasné propuknutí

    Kožní problémy, které se vyskytují na viditelných místech ( obličej, dekolt apod. )

    Celkové stárnutí těla a mysli ženy

    Psychické problémy – stavy letargie, únavový syndrom , beznaděj, slabost, pocit neúspěchu, pocit méněcennosti, stavy nikdo mi nerozumí, nikdo mne nemá rád, jsem ošklivá, nízké sebevědomí, nedůvěra, pocity viny, apod.

    Úzce souvisí s partnerskými problémy

    Nevhodným a neúspěšným výběrem povolání

    Finanční problémy ženy

 

Prezentace Ajurvédské terapie
terapie – je účinný komplex detoxikačních procedur, které startují TĚLO – DUCH – SYSTÉM.

Terapie jsou určeny všem, kteří potřebují omladit, načerpat novou energii; všem, kteří hledají luxusní, ale přitom nenávykové a bez vedlejších účinků působící prostředky, které opravdu fungují; při omezeném přísunu vitamínů, enzymů a živin; při poruchách základních metabolických funkcích; při výskytu nadměrných nebo předčasných vrásek; při permanentním stresu a negativním myšlení; při strachu ze stárnutí; při podvědomém odporu ke svému vzhledu; při pravidelné návštěvě solária; při nadměrném užívání léků; při dlouhodobých problémech se zácpou; při kouření, alkoholismu apod.

 

Kosmetika je víc než přírodní kosmetika; je hlavně opravdová ajurvédská kosmetika; je stimulační kosmetika třetího tisíciletí; je potravinový doplněk, který se dostává přes kůži do krevního řečiště; je vyráběná ruční technikou v čistě panenském kraji středních Himalájí.

Ajurvédská masáž zpomaluje stárnutí, protože vyživuje sedm složek lidského těla : svaly a kůži, tuk, kosti a zuby, kostní dřeň, krev, tekutiny a hormony, lymfu a sperma, harmonizuje a upravuje energerické kanály těla. Při terapii se pracuje s marmovými body, aby došlo k jejich zprůchodnění. V marmových bodech se někdy i celé roky usazují toxické látky, napětí stres, negativní pocity. Nemoc se v nich odráží jako bolest, blokáda nebo otok A to ještě dříve než se projeví navenek se zjevnými příznaky.

 

Ajurvédské kosmetické terapie dokáží rychle upravit suchou, mastnou citlivou, aknozní a vrásčitou pleť; pomáhají při ekzémech, slunečních alergiích, lupénce; odstraňují fleky, pihy, rozšířené žilky, milia; aktivují vnitřní funkce k normálu; celkově obnovují pleť, vypínají vrásky zevnitř; aktivují všechny omlazovací procesy v organizmu; stimulují detoxikační ozdravné procesy na všech úrovních; odblokovávají bolesti hlavy; odplavují stres; dodávají sebevědomí; zlepšují náladu a pozitivní myšlení.